مقالات

لیپ گلاس چیست؟

با وجود تنوع بالای محصولات آرایشی در سال‌های اخیر، لیپ گلاس‌ها را می‌توان یکی از معدود لوازم آرایش دانست که موفق شده‌اند برای سال‌های متمادی جایگاه خود را در کیف آرایشی خانم‌ها حفظ نمایند. خلق لب‌های براق، برجسته و بزرگتر را می‌توان راز بزرگ لیپ گلاس‌ها در خصوص موفقیت آن‌ها دانست.

 

با وجود تنوع بالای محصولات آرایشی در سال‌های اخیر، لیپ گلاس‌ها را می‌توان یکی از معدود لوازم آرایش دانست که موفق شده‌اند برای سال‌های متمادی جایگاه خود را در کیف آرایشی خانم‌ها حفظ نمایند. خلق لب‌های براق، برجسته و بزرگتر را می‌توان راز بزرگ لیپ گلاس‌ها در خصوص موفقیت آن‌ها دانست.
 اگر برای شما سوال است که برق لب با چه فرمولاسیونی تولید می‌شود و راه اصولی استفاده از آن در میکاپ چیست؟ این مطلب را حتما بخوانید.

لیپ گلاس چیست؟

لیپ گلاس یا برق لب بعد از رژ لب، احتمالا نخستین محصول آرایشی است که بین کیف آرایشی قدیمی مادرتان با آن برخورد کرده‌اید. محصولی منحصر به فرد که با هر نیاز و سلیقه‌ای تناسب دارد. برق لب در کاربرد اولیه خود، برای براق نشان دادن لب‌ها به کار می‌رود. اما این محصول با توجه به برند و فرمولاسیون اختصاصی خود، می‌تواند خاصیت حجم دهندگی، آبرسانی و نرم‌کنندگی هم داشته باشد. 

آشنایی با فرمولاسیون لیپ گلاس

لیپ گلاس‌ها مانند هر محصول آرایشی دیگری، با توجه به برند مربوطه، فرمولاسیون و خواص متفاوتی دارند. اما پایه شیمیایی ساختار آن‌ها اغلب ثابت است و از چند ترکیب کلیدی تولید می‌شوند. این محصولات اغلب بر پایه لانولین، مواد نفتی، کره شی و موم فرموله شده‌اند. اما هر کدام از این فراورده‌ها چه نقشی در ساختار لیپ گلاس‌ها دارند؟ 

لیپ گلاس

موم پایه

برق لب، بالم لب، رژ لب و حتی مداد لب همگی بر پایه اصلی موم بنا نهاده شده‌اند. فرق نمی‌کند ساختار آن‌ها مایع است یا نیمه جامد، موم‌ها را می‌توان با درصد متغیر در فرمولاسیون همه آن‌ها پیدا کرد. موم در انواع طبیعی و مصنوعی در صنایع مختلف تولید و عرضه می‌شود. اما در خصوص لوازم آرایشی مانند لیپ گلاس، اغلب اوقات موم طبیعی عسل مورد استفاده قرار می‌گیرد. این موم حتی در صورت ورود به دهان و خورده شدن، عارضه جانبی ندارد. در نتیجه، سلامت مصرف کنندگان لوازم آرایشی را به خطر نمی‌اندازد.

موم زنبور عسل، منبعی بسیار غنی از انواع ویتامین، پروتئین، اسید آمینه و مواد معدنی با ساختار نیمه جامد است. این موم علاوه بر خواص تقویت کنندگی، قوام و غلظت محصولات را نیز تعیین می‌نماید. موم عسل، پوستتان را تسکین می‌دهد و مانع از ایجاد التهاب و حساسیت نیز می‌شود.

ترکیبات نرم کننده

موم عسل به تنهایی برای تامین نرمی و لطافت محصولات آرایشی کافی نیستند. به همین خاطر است که تولید کنندگان از ترکیبات جانبی مانند روغن‌های طبیعی، کره شی یا کره کاکائو استفاده می‌نمایند. روغن جوجوبا، آووکادو و آرگان را می‌توان محبوب‌ترین ترکیبات طبیعی در صنایع آرایشی بهداشتی دانست. آن‌ها قدرت مرطوب‌کنندگی عالی دارند و مانع از خشکی و پوسته پوسته شدن لب‌ها می‌شوند.

بی‌حس کننده ملایم

کاربرد موادی با خاصیت بی‌حسی ملایم در برق لب ممکن است تا حدودی باعث تعجب شما شود. اما اگر با خاصیت حجم دهندگی آن‌ها آشنا شوید تمام سوالات ذهنی‌تان محو خواهد شد. ترکیباتی از قبیل کافور، عصاره نعناع و منتول بی‌حس کننده‌های رایجی هستند که در تولید انواع لیپ گلاس، بالم لب و حجم دهنده‌های لب استفاده می‌شوند.

لیپ گلاس بی‌حس کننده ملایم

مواد آنتی اکسیدان

وجود مواد با خاصیت آنتی اکسیدانت، شرایط متابولیسمی بافت پوست را بهبود می‌دهد. به این معنی که رادیکال‌های آزاد ناشی از متابولیسم را خنثی می‌کنند. همچنین امکان و شدت استرس اکسیداتیو و واکنش‌های اکسیداسیون را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهند. این ساز و کار اختصاصی، روند پیری پوست را کند می‌نمای و مانع از ظهور زودرس نشانه‌های پیری (چین و چروک، تیرگی رنگ لب و. .) می‌شود. ویتامین‌های گروه C و E از پرطرفدارترین ذرات تقویت کننده با خاصیت آنتی اکسیدانت هستند.

ترکیبات ضد پیری

برای درک کاربرد ترکیبات ضد پیری در برق لب، ابتدا بهتر است به صورت مختصر با نشانه‌های پیری و عوامل آن آشنا شوید. ظهور خطوط ریز در اطراف یا روی پوست لب، ایجاد ترک خوردگی‌های عمیق و چین و چروک‌های قسمت بالای لب از مهم‌ترین نشانه‌های پیری هستند. اما بروز آن‌ها، همیشه به معنی افزایش سن و فرا رسیدن دوران پیری نیست. برخی اوقات دهیدراتاسیون و کم آبی می‌توانند اثرات شبه پیری به دنبال داشته باشند.

خبر خوب این است که اکثر برق لب‌ها و محصولات آرایشی مشابه، حاوی موادی هستند که می‌توانند این مشکل را به راحتی حل کنند. آتلو کلاژن، اسید هیالورونیک و دی پالمیتوئیل هیدروکسی پرولین از ترکیبات رایج در این زمینه به شمار می‌آیند. آن‌ها بافت پوست را به صورت عمقی آبرسانی می‌کنند و باعث حجیم شدن فضای بین سلولی و از بین رفتن چین و چروک می‌شوند.

پیگمنت رنگ

پیگمنت رنگ، از آپشن‌های نیمه اختصاصی لیپ گلاس به حساب می‌آید و در انواع برق لب‌های رنگی کاربرد دارد. با این حال، ساختار غلیظ و مایع لیپ گلاس، توانایی جذب و انتقال درصد بالای پیگمنت رنگ با شدت تنالیته بالا را ندارد. به همین خاطر است که اغلب در تناژ رنگ‌های صورتی ملیح، قرمز و نود تولید می‌شود.

پیگمنت رنگ لیپ گلاس

با انواع لیپ گلاس آشنا شوید

از دهه نود میلادی تا همین امروز، لیپ گلاس‌ها با ترفندهای مختلفی در ترندهای آرایشی خودنمایی کرده‌اند. اما چیزی که برق لب‌های امروزی را متمایز کرده است، تنوع بالای کاربرد، بسته‌بندی و ساختار شیمیایی آن‌ها است. شما می‌توانید با توجه به سلیقه، استایل و هدف مصرف لیپ گلاس گزینه مناسبی را انتخاب نمایید. البته به این نکته توجه داشته باشید که در روند مدرن میکاپ، برق لب‌ها جایگزینی عالی برای انواع هایلایتر، ژل ابر و حتی رژگونه نیز تلقی می‌شوند:

لیپ گلاس شفاف یا بی‌رنگ

لیپ گلاس‌های بی‌رنگ، کلاسیک‌ترین مدل این محصول به شمار می‌آیند. این مدل ابتدایی، ظاهری براق و مرواریدی روی لب‌هایتان به وجود می‌آورد و انتخابی عالی برای استایل مینیمال است. این محصول را می‌توانید به تنهایی یا با انواع رژ لب و مداد لب به کار ببرید.

لیپ گلاس رنگی

بعد از انواع برق لب‌های شفاف، این محصول به صورت رنگی و با طیف صورتی و قرمز به بازار عرضه شد. برق لب‌هایی با اثر جادویی، که برای ساعات طولانی ماندگاری داشتند و رنگ لب‌ها را تغییر می‌دادند. این محصول خلاقانه از اولین نمونه‌های تولیدی خود تا همین حالا، از پرفروش‌ترین انواع لیپ گلاس به حساب می‌آید. با این تفاوت که امروزه، طیف رنگی آن‌ها به صورت کاملا چشمگیری گسترش یافته است. اگر وقت کافی برای آرایش ندارید یا می‌خواهید در کمترین زمان ممکن رژ لبتان را تمدید کنید، لیپ گلاس رنگی برای شما است.

لیپ گلاس شاین

نمونه منحصر به فردی از انواع برق لب است که با ذرات اکلیلی و درخشان فرموله می‌شود. این مدل لیپ گلاس در دهه 70 میلادی، موفق شد توجه بسیاری از اسطوره‌های زیبایی و بازیگری را به خود جلب نماید. این محصول هنوز بعد از گذشت چندین دهه، یکی از پرفروش‌ترین انواع لیپ گلاس در بازار جهانی است. ذرات اکلیلی موجود در لیپ گلاس از نظر طیف رنگ در انواع طلایی، هفت رنگ، نقره‌ای و… تولید می‌شود. علاوه بر این، مایع این برق لب نیز به دو شکل رنگی و شفاف موجود است.

اصول حرفه‌ای استفاده از لیپ گلاس

برای بسیاری از ما پیش آمده است که پس از مصرف لیپ گلاس، با پوسته پوسته شدن و خشکی لب مواجه شویم. ماسیدن رژ لب و پخش شدن آن نیز از دیگر معضلات مصرف لیپ گلاس در مرحله میکاپ لب‌ها است. اما همه اینها به خاطر عدم آشنایی با اصول حرفه‌ای استفاده از این محصول است. از مهم‌ترین نکات در این زمینه، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از لیپ گلاس

 

  • لایه برداری لب

 

پوسته پوسته شدن بافت لب، امری بسیار طبیعی است که ممکن است برای هرکدام از ما پیش بیاید. این معضل به خصوص در فصول سرد سال بیشتر رخ می‌دهد و ابتدا با خشکی‌های سطحی بروز می‌نماید. اتفاقی که با استفاده از لیپ گلاس‌ها ممکن است تشدید شود. اما جلوگیری از این مشکل کار بسیار راحتی است. کافی است پوست لب‌هایتان را مرتبا لایه برداری کنید تا از شر خشکی و پوست اضافی آن راحت شوید.

برای این کار، مقداری اسکراب لب را روی لب‌هاتان بمالید و برای 1 دقیقه به آرامی ماساژ دهید. سپس آبکشی نمایید و ذرات باقی مانده اسکراب را با شوینده پوستتان به خوبی بشویید. می‌بینید که بافت لب کاملا نرم و لطیف شده و دیگر اثری از خشکی و پوسته‌های ریز ناشی از آن نیست. این کار را هفته‌ای یکبار انجام دهید تا سطح لب‌هایتان همیشه برای پذیرش آرایش آماده باشد.

 

  • بالم لب

 

اگر پیش از اجرای میکاپ در ناحیه لب احساس سوزش یا التهاب دارید، مقداری بالم لب استفاده نمایید. سپس 10 دقیقه صبر کنید تا ترکیبات مغذی بالم لب به خوبی جذب پوستتان شود. حالا دستمال تمیزی را به آرامی روی لب‌هایتان فشار دهید و چربی اضافی ناشی از بالم لب را بگیرید. این کار به افزایش ماندگاری برق لب و رژ لب کمک می‌کند.

 

  • میکاپ لب

 

در مرحله بعد، به سراغ میکاپ لب‌هایتان بروید. ابتدا به کمک مداد لب، خط دور لب‌هایتان را به خوبی مشخص نمایید. همچنین برای افزایش ماندگاری رژ لب، بهتر است تمام سطح لب را با یک لایه مداد لب بپوشانید. مداد لب نسبت به رژ و بالم لب، بافت چسبنده‌ای دارد و می‌تواند نقش پرایمر را ایفا کند. سپس رژ لب دلخواهتان را روی سطح لب‌ها بمالید. دوباره دستمال تمیزی را بردارید و به آرامی بین لب‌هایتان فشار دهید تا مقدار اضافی رژ لب از بین برود.

 

  • لیپ گلاس

 

حالا نوبت مرحله هیجان‌انگیز استفاده از لیپ گلاس است. لیپ گلاس‌ها بافت مایع و بسیار غلیظی دارند. همچنین به دلیل پایه مومی و چرب خود، به راحتی رژ لب را در خود حل می‌کنند و احتمال پخش آن را افزایش می‌دهند. برای جلوگیری از این اتفاق، برق لب را از قسمت مرکزی روی لب‌هایتان بمالید.

مزایا و معایب استفاده از لیپ گلاس

لیپ گلاس فارغ از مواد شیمیایی تشکیل دهنده خود، در دنیای زیبایی مزایا و معایبی دارد. دانستن نکات مثبت و منفی مصرف انواع لوازم آرایشی از جمله برق لب، به انتخاب صحیح شما کمک می‌کند. این امر علاوه بر روشن کردن ابعاد متفاوت مطرح شده درباره لوازم آرایشی، از خرید و انباشتن محصولات غیر ضروری نیز جلوگیری می‌نمایند. با سبک و سنگین کردن نقاط قوت و ضعف این محصول، می‌توانید به راحتی تصمیم بگیرید که لیپ گلاس‌ها برای شما مناسب هستند یا نه:

مزایای استفاده از لیپ گلاس

  • درخشش و برجستگی عالی به لب‌هایتان هدیه می‌دهند. اگر لب‌های کوچک و خطی دارید، لیپ گلاس بهترین گزینه طبیعی برای افزایش حجم ظاهری آن‌ها است.
  • انواع رنگی این محصول، می‌تواند جایگزینی مناسب و به صرفه برای انواع رژ لب باشد.
  • کوچک و قابل حمل است و می‌توانید آن را در جیب یا کیف دستی کوچکتان حمل کنید.
  • نسبت به انواع رژ لب و مداد لب، قیمت ارزان‌تر و ماندگاری مصرف طولانی‌تری دارد.
  • بسیاری از انواع لیپ گلاس با ویتامین و مواد تقویت کننده فرموله شده‌اند و می‌توانند جایگزین موقتی برای بالم لب باشند.

معایب استفاده از لیپ گلاس

  • پس از استفاده از لیپ گلاس، باید توقع این را داشته باشید که جای لب‌هایتان روی فنجان و لیوان مهمانی بماند. متاسفانه هیچ راه میانبری برای خلاص شدن از این مشکل وجود ندارد.
  • حالت چسبنده‌ای دارد و می‌تواند ذرات ریز محیط مانند موی کوچک، گرد و خاک و… را به لبهایتان بچسباند. با این وجود، بهتر است مطئن شوید در روزهایی طوفانی و زمانی که باد شدیدی در فضا حاکم است از این محصول استفاده نکنید.
  • اگر به دنبال رنگ‌های تیره با کنتراست بالا هستید، برق لب‌های رنگی توقع شما را برآورده نمی‌کنند.
  • برق لب‌های حجم دهنده یا اسپایسی، ممکن است باعث حساسیت و ایجاد التهاب در ناحیه لب و بافت اطراف آن شوند.
1403-11-03